English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
в. Контрасти
Деян Статулов, сп. Екран
в-к Стандарт
в-к 24 часа
в-к Труд
Пламен Тотев, в-к Политика
Янко Терзиев, в-к Капитал
Жанина Драгостинова, сп.Паралели
Венета Павлова, bnr.bg

Светът на киното се събира в зала 1 на НДК от 4 до 13 март. Пърив зрителите на 0-ия София филм фест ще видят най-новите шедьоври на любимите си режисьори. Най-новият филм на най-известния балкански режисьор Емир Кустурица "Животът е чудо" има своята българска премиера на София филм фест.

В. КОНТРАСТИ, 11 Mar 2005
Начало 

Има един месец в годината, който се очаква с голямо нетърпение от всеки истински киноман в България. През март не само настъпва астрономическата пролет, но и за кратко се събужда истинският филмов живот в столицата. Причината за това е провеждането на традиционния международен София Филм Фест.

ДЕЯН СТАТУЛОВ, СП. ЕКРАН, 07 Mar 2005
Начало 

Отново хитове в Дома на киното.
София филм фест пак превзе Дома на киното.

ржентинският режисьор Карлос Сорин е тук с "Кучето Бонбон" - чистокръвно четирикрако, което коренно променя битието на семейство бедняци. Сънародникът му Пабло Траперо е представен с комедията "Смейство на колела", където ролите са поверени на непрофесионалисти.

В-К СТАНДАРТ, 07 Mar 2005
Начало 

Хитове с нови оскари на "София филм фест"

Съвсем пресни оскари блестят на 9-ия международен "София филм фест". Филмът на испанския режисьор Алехандро Аменабар "Навътре в морето" получи статуетка за най-добър чуждоецичен филм. Брилянтен е разказът, създаден по реалната история на парализиран мъж (изигран от Хавиер Бардем).

В-К 24 ЧАСА, 03 Mar 2005
Начало 

Три филма с "Оскар" ще гледаме първо на "София филм фест", който започва утре в НДК.И деветото издание се очертава като истински празник за изкушениет киномани- "Фестът" е единственото място, на което могат ад се видят световни арт заглавия.

В-К ТРУД, 03 Mar 2005
Начало 

Кинопиршество за душата предлага 9-ият "София филм фест".

ПЛАМЕН ТОТЕВ, В-К ПОЛИТИКА, 03 Mar 2005
Начало 

С почти 200 филма и лични гости, София филм фест е по-амбициозен отвсякога, покрива целия март, утолява глада за качествено неамериканско кино за година напред.
София си няма толкова много неща - от отделния бит до общата екология- но си има истински филмов фестивал.

ЯНКО ТЕРЗИЕВ, В-К КАПИТАЛ, 03 Mar 2005
Начало 

Купон на екранните лъвове.
Деликатеси за ценители и големи имена на София филм фест

ЖАНИНА ДРАГОСТИНОВА, СП.ПАРАЛЕЛИ, 03 Mar 2005
Начало 

На 4 март за девети път българската столица ще стане домакин на София Филм Фест - най-мащабния фестивал на Седмото изкуство у нас. В него ще бъдат показани 184 игрални, документални и късометражни заглавия от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Африка.

ВЕНЕТА ПАВЛОВА, BNR.BG, 02 Mar 2005
Начало 
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by