English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
СЪРДЖАН ДРАГОЕВИЧ
КАТЯ РИМАН
АСУМПТА СЕРНА
ЗИГФРИД
ВЕСЕЛА КАЗАКОВА
СЪРДЖАН ДРАГОЕВИЧ
Сръбски режисьор и поет, роден през 1963 г. В Белград. Завършва клинична психология (1987) и ТВ режисура (1992). Издал е три поетични книги. През 1991 г. снима за телевизията новела по Чарлс Буковски. Дебютът му "Не сме ангели" е най-касовият филм в Югославия за 1992 г. Появата на "Хубаво село хубаво гори" през 1996 г. в разгара на войната в Югославия предизвиква фурор навсякъде по света, където филмът успява да види екран. Въпреки цензурата и информационното затъмнение "Рани" е видян от над 300 000 зрители за три месеца и носи на Драгоевич 3-годишен договор с "Miramax". Последният филм на Драгоевич - "Не сме ангели 2" също е тотален хит в Сърбия.

КАТЯ РИМАН
Катя Ханхен Лени Риман е родена на 1 ноември 1963 г. в Кирхвее, Германия. От малка се занимава с балет, свири на пиано, флейта и китара. След като завършва училище, посещава танцова школа в Хамбург, но след първия семестър напуска, за да стане актриса. Започва работа във Вестфалския театър и се записва в Университета за музика и театър в Хановер. Първото си сериозно предложение за участие във филм Риман получава като студентка. Още с първата си поява на екрана печели наградата на конкурса за актьорско майсторство "Адолф Гриме". Катя Риман е най-търсената актриса в Германия, удостоена с всички възможни награди на родна територия. За изключителната є игра във филма на Маргарете фон Трота "Розенщрасе" журито на фестивала във Венеция є присъди награда за най-добра актриса. Катя Риман се е снимала с киновеличия като Жерар Депардийо, Жан Моро, Фани Ардан. Играе в Мюнхенския камерен театър и в театър "Шилер" в Берлин. Композира, пише текстове на песни и детски книжки. Последният є филм "Агнес и неговите братя" ще бъде представен в рамките на 9-ия международен София Филм Фест. От 1999 г. Катя Риман е посланик на УНИЦЕФ и провежда активно кампании против обрязването на момичетата в Африка.
АСУМПТА СЕРНА
С кариера, обхващаща над 50 филма, 5 театрални постановки и 27 телевизионни участия, Асумпта Серна е спечелила над 20 награди за актьорското си майсторство. Първата подобна е за "Сладки часове" на Карлос Саура, следват отличия за "Матадор" и "Учителят по фехтовка" на Педро Олеа. Снима се във филми в цяла Европа, играейки успешно не само на испански език. Автор е на 3 книги – "Актьорската игра в киното" (1997), "Монолози зад кадър" (2001) и "Сценарият и актьорът" (2004). Тя е президент на международната филмова фондация "First Team". Нейната мисия е да направи възможно усъвършенстването на професионалните умения, стимулирайки работата в екип, сътрудничеството и най-високите артистични, технически и етични стандарти. Заедно със съоснователя Скот Клевърдън тя организира конференции и уъркшопове за актьори, сценаристи и режисьори в университети и по време на международни филмови фестивали из цяла Европа. Тя е активен член на Американската академия за филмови изкуства и науки и член на Борда на Европейската филмова академия.
ЗИГФРИД
Френски режисьор, роден през 1973 г. Школуван музикант, той се вдъхновява от различни музикални традици за своите композиции. Заснел е няколко късометражни филма, преди да дебютира през 1998 г. с "Луиз (Втори дубъл)" получил международна известност. "Санса" е вторият му игрален филм.
ВЕСЕЛА КАЗАКОВА
Весела Казакова е родена в София. От 4-годишна (заедно с близначката си Биляна) играе в театралното студио "Камбана", създадено от майката Снежина Казакова. През 2000 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ при проф. Стефан Данаилов, а през 2002-ра – арт-мениджмънт в УНСС. Играе в театъра. В киното дебютира с ролята на чудатото нямо селянче Веса в "Лист отбрулен" (2002, сц. и реж. Светослав Овчаров). Експресивното є присъствие на екрана е забелязано моментално – оттогава младата актриса влиза от филм във филм. През 2004 г. излязоха два авторски дебюта, където Весела Казакова изпълнява главните роли: Ина в "Шантав ден" (реж. Силвия Пешева) и Мила в "Мила от Марс" (реж. Зорница София). Последната є роля е във филма "Откраднати очи" на режисьора Радослав Спасов.
Начало 
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by