English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
08.03, Вторник - 16:00, Дом на киното
16.03, Сряда - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Хуан Пабло Ребея , Пабло Стол
Сценарист:  Хуан Пабло Ребея и Пабло Стол
Световен екран
Мария, изпълнена с благодат
Мелинда и Мелинда
Обетована земя
Самарянката
Уиски

УИСКИ
WHISKY
WHISKY
, 2004, 99 мин, цветен

Животът в чорапената фабрика е монотонен и скучен даже и за нейния собственик Хакобо Койер, чиито отношения с работниците – макар и поддържани от дистанция – са достойни за уважение. Всъщност Хакобо общува почти само с лоялната си помощничка Марта. Един ден рутинното ежедневие се нарушава от новината за завръщането на по-малкия брат на Хакобо – Ерман, който се чувства виновен, че миналата година е пропуснал погребението на майка си и сега пристига от Бразилия за церемонията по полагането на надгробната й плоча. Хакобо е толкова обезпокоен от предстоящата среща с Ерман, че моли Марта да се престори пред брат му за негова съпруга. От пристигането на Ерман той непрекъснато е нащрек и Марта се старае с нищо да не издаде лъжливата им любовна история. В резултат на това тримата се чувстват чудесно и Ерман кани щастливата семейна двойка да прекарат заедно уикенда извън града. Тогава се проявяват някои неочаквани черти от личността на Марта.

„Разсмивайки повече със сдържаността на репликите, отколкото с остроумията си, “Уиски” е много необичайна комедия, реминисценция на братята Каурисмаки. Режисурата е красиво овладяна, Ребея и Стол й задават своя собствен ритъм.”
Диана Санчес

ХУАН ПАБЛО РЕБЕЯ
ПАБЛО СТОЛ
Уругвайски режисьори, родени в Монтевидео през 1974 г. Започват съвместната си работа по времето, когато учат социални комуникации в Католическия уругвайски университет. Дебютният им игрален филм “25 вата” печели многобройни награди, включително “Тигър” на фестивала в Ротердам.
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by