English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
09.03, Сряда - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Джесика Хауснер
Оператор:  Мартин Гшлахт
Сценарист:  Джесика Хауснер
Продуцент:  Антонин Свобода , Филип Бобер , Мартин Гшлахт , Сузане Мариан
В ролите:  Франциска Вайс , Биргит Минихмайр , Марлене Щреерувиц , Роза Вайсникс , Кристофер Шерф
Продукция:  coop99 Filmproduktion/Essential Filmproduktion
Световен разпространител:  The Coproduction Office
Основна Програма / Международен Конкурс
Адам и Пол
Дърводелецът
Изпепеляване
Илюзия
Костенурки по гръб
Любов в мислите
От земята на мълчанието
Предградие
Принц Гомес
То
Хотел
Червеният сив камион
Чудовищочетвъртък

ХОТЕЛ
HOTEL
HOTEL
, 2004, 85 мин, цветен

В отдалечените Австрийски алпи се гуши хотел с безкрайни лъкатушещи коридори и тъмни ъгли. След мистериозното изчезване на рецепционистката мястото й на регистратурата заема младата и невинна Ирене. Според полицейското разследване изчезването е крайно подозрително. Ирене е обзета от параноичното усещане, че някой я наблюдава, докато вечер плува сама в басейна на хотела. Може ли се довери на младия Ерик? Горите, планините и клисурите я примамват към фатален свят, където невъзможното съществува.

Вдъхновена от австрийските притчи и приказки, режисьорката Джесика Хауснер прави опит да възкреси този стандартизиран жанр. “Исках да постигна нов екранен език за такъв установен жанр”, споделя тя. Историята в “Хотел” е разказана двузначно, без да дообяснява всичко докрай. “Наистина не исках да давам прекалено много насоки – опитах се да избегна реалистичните, социалните и психологичните детайли, на които публиката би разчитала в решаването на загадката.”

ДЖЕСИКА ХАУСНЕР
Австрийска режисьорка, родена през 1972 г. във Виена. Учи режисура във Виенската филмова академия. Става известна с късометражния си филм “Флора” (1996), който печели няколко награди, включително и на международния филмов фестивал в Локарно. Дипломният й филм “Интер-вю” получава Специалната награда на журито в Кан през 1999 г. Две години по-късно тя прави дебютния си игрален филм “Хубавата Рита”, който е представен в секцията “Особен поглед” в Кан, на фестивала в Карлови Вари и печели награда на Виенале '01. Вторият й игрален филм “Хотел” е оригинална версия на класическия сюжет за мистичната гора и също е включен в секцията “Особен поглед” на фестивала в Кан.
2001  Хубавата Рита
2004  Хотел
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by