English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
10.03, Четвъртък - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Сърджан Колевич
Оператор:  Горан Воларевич
Сценарист:  Сърджан Колевич
Продуцент:  Макса Чатович , Кристоф Токе , Аксел Мьобиус , Даниел Хочевар
Музика:  Мишко Плави
В ролите:  Сърджан Тодорович , Александра Балмазович , Борис Миливоевич , Милорад Мандич , Богдан Диклич , Драган Бьелогърлич
Продукция:  Komuna/E-Motionfilm/Thoke Moebius Filmcompany
Световен разпространител:  MDC International GmbH
Основна Програма / Международен Конкурс
Адам и Пол
Дърводелецът
Изпепеляване
Илюзия
Костенурки по гръб
Любов в мислите
От земята на мълчанието
Предградие
Принц Гомес
То
Хотел
Червеният сив камион
Чудовищочетвъртък

ЧЕРВЕНИЯТ СИВ КАМИОН
SIVI KAMION CRVENE BOJE
RED COLOURED GREY TRUCK
, 2004, 105 мин, цветен

Белград, лятото на 1991-ва. Югославия се разпада. Гавран, който е от босненските села, не може да вземе шофьорска книжка, защото е далтонист. По характер е интроверт, а неговата мания са камионите. Така че веднага щом излиза от затвора, открадва един камион. Сузана, която живее в града, открива, че е бременна и тръгва на автостоп към Дубровник, за да направи аборт. Гавран за малко не я прегазва. Останала невредима, тя все пак успява да го изнуди да я откара в Дубровник. Така в откраднатия камион се возят двама души от различни светове, еднакво отдалечени от реалността. За него тя е първата жена, с която може да разговаря; за нея той е просто поредният идиот, с когото трябва да се съобразява. Но надвисналата и над двамата опасност и заплашващата война ги сближават. И за двамата светът е толкова абсурден, че те постепенно започват да се възприемат един друг като единствените останали трезви.

СЪРДЖАН КОЛЕВИЧ
Роден в Сараево през 1966 г. Завършва сценаристика и драматургия в Белградското театрално училище, където в момента преподава сценаристика. Сценарист и съсценарист е на 6 игрални филма, сред които са “Небесна кука” и “Наташа” на Любиша Самарджич. Режисьорският му дебют е “Боядисаният в червено сив камион”.
2004  Червеният сив камион
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by