English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
05.03, Събота - 20:30, Дом на киното
10.03, Четвъртък - 11:00, Дом на киното
11.03, Петък - 23:00, Дом на киното
18.03, Петък - 13:30, Люмиер
Режисьор:  Радивое Андрич
Оператор:  Душан Йоксимович
Сценарист:  Мирослав Момчилович
Продуцент:  Милко Йосифов , Зоран Цвиянович
Музика:  Васил Хаджиманов
В ролите:  Сергей Трифунович , Мария Каран , Борис Миливоевич , Никола Вуйович , Гордан Кичич , Небойша Глоговац , Никола Джуричко
Продукция:  Yodi Movie Craftsmen
Световен разпространител:  Yodi Movie Craftsmen
Балканско кино
В очакване на облаците
Как убих светец
Когато порасна, ще стана Кенгуру
Под нейния прозорец
Скъпи неприятелю
Съвършен кръг
Фараон
Чудесна нощ в Сплит

КОГАТО ПОРАСНА, ЩЕ СТАНА КЕНГУРУ
KAD PORASTEM BICU KENGUR
WHEN I GROW UP, I'LL BE A KANGAROO
Сърбия и Черна гора, 2004, 80 мин, цветен

“Когато порасна, ще стана Кенгуру” е смешен и жизнерадостен филм за отчаянието. Тук не става дума за великото философско отчаяние на руските писатели, нито за екзистенциализма, а по-скоро за ежедневното отчаяние, което всички ние познаваме така добре... Героите във филма се борят с него, всеки по свой начин. Някои използват като оръжие любовта, други се надяват на голяма печалба от букмейкърския пункт, трети виждат избавлението в пълната капитулация. Както казва един от тях: “Най-много печеля, когато не правя нищо. Нямам приходи, но и разходи нямам.”
В Белград процъфтява строителството на високи, брулени от ветровете сгради. Младите хора живеят в свои собствени, ограничени и инфантилни светове. Пият, псуват, пушат трева и си пропиляват времето. Стигат до точката, в която младостта им ги напуска, без да са постигнали нещо в живота. Вниманието им е погълнато от странични въпроси и дори когато се опитват да внесат промяна в живота си, го правят по грешен начин. Чакат нещо да ги изтръгне от техния ступор, без да осъзнават, че хубавият живот и духовното добруване не идват даром, а за постигането им трябва да се работи. Иначе героите в този филм притежават множество добродетели, включително и една особено рядка за тази част от света: те искрено се радват за успехите на другите хора.

РАДИВОЕ АНДРИЧ
Босненски режисьор, роден през 1967 г. в Сараево. Поставял е в любителски театър пиеса от Данило Киш. Има над 10 годишен опит като асистент-режисьор – открояват се продуцираният от Оливър Стоун Спасителят с Денис Куейд и Небесна кука. От 1997 г. насам снима документални филми. Игралният му дебют Три палми за двама пънкари и едно маце е награден на почти всички югославски фестивали.
1998  Три палми за двама пънкари и едно маце
2001  Светкавици!
2004  Когато порасна, ще стана кенгуру
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by