English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
Режисьор:  Метод Певец
Сценарист:  Метод Певец
Балканско кино
В очакване на облаците
Как убих светец
Когато порасна, ще стана Кенгуру
Под нейния прозорец
Скъпи неприятелю
Съвършен кръг
Фараон
Чудесна нощ в Сплит

ПОД НЕЙНИЯ ПРОЗОРЕЦ
BENEATH HER WINDOW
BENEATH HER WINDOW
Словения, 2004, 87 мин, цветен

Душа е млада танцьорка и учителка по танци, която консултира седмичното си разписание по телефона с астролог. Преживявайки типичната криза на трийсетте, разкъсвана между женения си любовник Борис, властната си майка, която се среща с по-млади мъже, и отсъстващия си баща, Душа подозира, че някой я следи и открива, че някой е влизал в апартамента, докато я е нямало. Намира нов обожател, който й разказва историята на двойка щъркели – единият бял, другият черен, – представяща любовта, която може би съществува, а може би не.

„Вторият игрален филм на писателя и сценарист Метод Певец комбинира елементи от различни жанрове с чудата и оригинална история в находчив и интелигентен сценарий, фокусиран върху отношенията майка-дъщеря. Половинчатата връзка на Душа с нейния любовник, астрологът, бащата, който се завръща от Индия и умира, преди тя да се е срещнала с него, и непознатият, който я следи, създават крехка и несигурна реалност. Силното изпълнение и атрактивната визия придават на филма своеобразна универсална стойност, но като цяло той си остава обезоръжаващо ексцентричен.”
Питър Хеймс

МЕТОД ПЕВЕЦ
Словенски актьор и режисьор, роден през 1958 г. в Любляна. Завършва философия и лингвистика в родния си град. До това време вече е започнал актьорската си кариера (има няколко участия във филмите на известния Жика Павлович). Като сценарист първо се пробва да пише радиопиеси, филмови сценарии, а после и разкази и романи. В основата на игралния му дебют “Кармен” (1995) е един от оригиналните му сценарии. Той е автор на сценария и на втория си игрален филм – “Под нейния прозорец”. Снима и късометражни и документални филми за телевизията в Любляна.
1995  Кармен
2004  Под нейния прозорец
2007  Естрелита
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by