English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
06.03, Неделя - 13:30, Дом на киното
20.03, Неделя - 13:30, Дом на киното
Режисьор:  Нимрод Антал
Оператор:  Дюла Падош
Сценарист:  Нимрод Антал
Продуцент:  Тамаш Хутласа
Музика:  NEO
В ролите:  Шандор Чани , Золтан Мучи , Шандор Бадар , Чаба Пиндрох , Жолт Наги
Продукция:  Cafe Film/Bonfire
Световен разпространител:  Magyar Filmunio
Европейски екран
Агнес и неговите двама братя
Блубъри
Дарбата
Деветият ден
Желари
Като картина
Контрол
Моето лято на любовта
Нагоре-надолу
Няма почивка за смелите
Пера в главата ми
Последствия
Призори
Ръката на Исус
Свои
Сладка моя
Софи Шол
Старици
Супер!
Хубава земя
Шизо

КОНТРОЛ
KONTROLL
CONTROL
Унгария, 2004, 105 мин, цветен
Награди:  2004 - "Златен лебед" Копенхаген – за режисура и операторско майсторство, Чикаго '04 – "Златен Хюго", Котбус '04 – Наградата на ФИПРЕССИ, Варшава '04 – Награда на публиката, "Братя Манаки" '04 – "Сребърна камера"

Смайващо успешният дебют на унгарския режисьор Нимрод Антал “Контрол” се превръща в един най-големите комерсиални и критически хитове на Европа от 2003 г. насам. Този почти халюциногенен трилър – истинско откритие на европейското кино, съвсем скоро ще се превърне в култова класика. Главните герои в комичния и мистичен разказ са представители на измета на обществото: сериен убиец с качулка, бандит, който пръска разбити белтъци, момиче, облечено като плюшена мечка, и контрольорите в метрото – те населяват призрачния свят на Будапещенското метро. Извън обсега на полицаите Булчу и неговата цивилна армия приличат на дървени философи, на които им е крив светът, спорещи с ексцентрични и войнствено настроени нередовни пътници. Те принадлежат към най-обруганото социално съсловие, като са постоянна мишена на подигравки, презрение и побои. Но когато една тъмна и неясна фигура започва да бута хората пред влаковете на метрото, призрачният млад Булчу, който се превръща в главен заподозрян, затъва все по-дълбоко и по-дълбоко в параноичния градски кошмар, тъмен и разклонен като тунелите на метрото.

НИМРОД АНТАЛ
Унгарски режисьор, роден в Лос Анжелис през 1973 г. Учи в арт-центъра “Пасадена” и в Унгарската академия за театрално и филмово изкуство. Режисира късометражните филми “Стрелящият клоун” (92) и “Застраховка” (99). “Контрол” е игралният му дебют.
2003  Контрол
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by