English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
04.03, Петък - 16:00, Люмиер
06.03, Неделя - 23:15, Дом на киното
Режисьор:  Паприка Стеен
Европейски екран
Агнес и неговите двама братя
Блубъри
Дарбата
Деветият ден
Желари
Като картина
Контрол
Моето лято на любовта
Нагоре-надолу
Няма почивка за смелите
Пера в главата ми
Последствия
Призори
Ръката на Исус
Свои
Сладка моя
Софи Шол
Старици
Супер!
Хубава земя
Шизо

ПОСЛЕДСТВИЯ
LAD DE SMA BORN
AFTERMATH
Дания, 2004, 104 мин, цветен

Само преди няколко месеца Брит и Клаес са загубили дъщеря си при пътна катастрофа. Потънал в мъката си, всеки от двамата родители прави опит да преодолее загубата по свой начин. В невъзможността си да разговаря с когото и да било за болката си Брит се отдава на социалната си работа. Намирайки някакъв вид утешение в чуждото нещастие, тя се ангажира лично със случай, надхвърлящ границите на професионалните й възможности. Въпреки че Клаес говори почти непрекъснато за смъртта на детето си, той получава известно облекчение при мисълта, че никой не би могъл да разбере как се чувства. Принуден от съчувствието на другите да си вземе отпуск заради “непристойно поведение” в работата, за него скоро става ясно, че единственото средство да противостои на мъката е отмъщението.

“Последствия” се отличава с леден минималистичен поглед на лишена от емоции душевност. Стилът е изключително ярък и вълнуващ, подходът към едни от най-неприятните аспекти на мъката е честен, интелигентен и внимателен. Режисьорката-дебютантка Стeeн (добре известна с ролите си в “Празненство” и “Обичам те завинаги”) си служи с новаторски и уверен стил, създавайки силно чувство за изолация, болка и знамение.”
Сара Лутън

ПАПРИКА СТЕЕН
Датска актриса, родена през 1964 г. в Копенхаген. Завършва театралното училище в Одензе. “Всъщност идеята да режисирам ми дойде още преди да стана актриса, но ме осени наново едва след няколкото години, прекарани на сцената. Никога не съм имала амбицията да правя режисьорска кариера: това бе по-скоро мечта. Не знаех, че съм способна да режисирам, но съм изключително впечатлена от техническите аспекти.” В родната си Дания като актриса Стеен печели доста награди. Като режисьор работи и в театъра, и в киното. “Последствия” e първият й игрален филм.
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by