English | Български | Пишете ни 
Фест 2005 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
11.03, Петък - 16:00, Дом на киното
17.03, Четвъртък - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Андре ван дер Хут
Сценарист:  Андре ван дер Хут
Европейски екран
Агнес и неговите двама братя
Блубъри
Дарбата
Деветият ден
Желари
Като картина
Контрол
Моето лято на любовта
Нагоре-надолу
Няма почивка за смелите
Пера в главата ми
Последствия
Призори
Ръката на Исус
Свои
Сладка моя
Софи Шол
Старици
Супер!
Хубава земя
Шизо

РЪКАТА НА ИСУС
DE ARM VAN JEZUS
THE ARM OF JESUS
Холандия, 2005, 69 мин, черно-бял, цветен

Сюрреалистична драма за син, тръгнал да търси баща си из Ротердам, изградена от музикални фрагменти и архивни кадри. Ролите във филма са поверени на музикантите от групата “Де Кифт”.
В смесицата от брехтови музикални елементи, специален архивен материал и сюрреалистична театрална атмосфера “Ръката на Исус” разказва историята на миньор, който краде заплатите на колегите си, за да плати с тях билета си до Америка. Години след това синът му тръгва по неговите стъпки, но не успява да го открие. От Чикаго го изпращат по работа в Ротердам. Там в един магазин съдбата му е приготвила изненада.
Андре ван дер Хут споделя: “Армията на Христос е игра с времето. От една страна, ние не сме свидетели на събитията от миналото, животът дотук безвъзвратно принадлежи на историята; миналото на бащата Хендрик Изерманс е разказано чрез намерените архивни кадри. Всичко това се е случило наистина и е било документирано. От друга страна, то се преплита с разказа в сегашно време на сина Якоб Изерманс, който се опитва да наруши хода на историята. Пътищата на тези два контрастни образа се пресичат в нелегално общежитие.”

АНДРЕ ВАН ДЕР ХУТ
Холандски режисьор, роден през 1958 г. Учи история. Снима на Супер 8, документални филми за телевизията, както и презентации за музеи и изложби. “Ръката на Исус” е игралният му дебют.
2003  Ръката на Исус
© 2001 - 2005 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by